Начало Други Борис Георгиев с огромен скок в световната ранглиста по джудо

Борис Георгиев с огромен скок в световната ранглиста по джудо

Борис Георгиев с огромен скок в световната ранглиста по джудо
0

Джудистът ни спечели златото при 100-килограмовите на Европейската купа по джудо в София

Борис Георгиев от днес се намира на 142-о място в световната ранглиста по джудо, в категория до 100 кг. Това е скок от цели 86 позиции спрямо ранкинга му преди седмица (208-мо място). 23-годишният ни джудист се представи отлично на провелата се в края на миналата седмица Европейска купа по джудо, на която домакин бе столичната „Арена Армеец“.

Талантът ни се справи последователно с Дарио Курбджевейт (Германия), Мераб Маргиев (Русия), Кадир Кадиров (Украйна) и Данило Хутсол (Украйна), достигайки до финала в категорията. Там Георгиев трябваше да срещне фаворитът и титуляр в категорията в националния отбор – Даниел Дичев, който е най-предно класираният роден джудист в световната ранглиста при 100-килорамовите (40-то място). До така чаканият български сблъсък в категорията не се стигна. Дичев получи лекарска забрана поради контузия и така Георгиев взе служебна победа, а с нея и 100 точки за ранглистата.

Борис Георгиев прогресира и в олимпийската като там той е вече 129-и. Даниел Дичев е на 34-о място в нея.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".