Начало Други Травма спря Даниел Дичев в исторически финал (ВИДЕО)

Травма спря Даниел Дичев в исторически финал (ВИДЕО)

Травма спря Даниел Дичев в исторически финал (ВИДЕО)
1

Даниел Дичев получи лекарска забрана да излезе срещу Борис Георгиев във финала на Европейската купа по джудо за мъже в София. Двамата наши състезатели стигнаха до исторически финал за България в джудото, след като спечелиха категорично двубоите си при до 100-килограмовите. До днес никога в историята на турнир „Освобождение“ (б.р. – настоящата Европейска отворена купа) и в състезание на международно ниво, двама българи не са спорили за златото в една категория.

Дичев стисна зъби след получената травма в Тел Авив и се бори в столичната зала „Арена Армеец“, постигайки три последователни победи. Предвид състоянието му, сребърният медал е като първо място. Дичев ще трябва да съхрани сили и за предстоящото си участие в Гран при на Париж следващата седмица.

Така Борис Георгиев излезе сам на тепиха във финала и бе обявен за победител. Той спечели надпреварата в категория до 100 килограма, с което си заслужи и ценни 100 точки към ранглистата за Олимпийските игри в Токио.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.