Начало Бокс Кубрат Пулев: Световната титла ще осмисли живота ми

Кубрат Пулев: Световната титла ще осмисли живота ми

Кубрат Пулев: Световната титла ще осмисли живота ми
0

Най-добрият ни професионален боксьор Кубрат Пулев говори пред Нова ТВ за предстоящия му шампионски мач с британеца Антъни Джошуа.

Двата щаба имаха срок да уточнят детайлите до края на януари, но IBF им даде отсрочка две седмици, в които всичко трябва да бъде изчистено.

38-годишният българин започна подготовка на Белмекен преди няколко седмици, а ето и какво сподели „Кобрата“ за началото на лагера си и за това къде и кога ще се проведе дългоочакваната битка:

„Най-важното е да победя и да взема световната титла“, заяви Пулев.

twitter.com

„Имам енергия. Имам и много аркади и шевове, но всичко това ми доставя удоволствие. Истанбул е уникален град, близо до България е. Също така е неутрална територия. Нито е Лондон, нито е София. Смятам, че в Истанбул през май месец може да стане един наистина уникален мач за световната титла.

„Много бързо влизам във форма. За една-две седмици съм готов. 5 месеца подготовка са абсолютно достатъчни, за да съм готов за мача. От последния ми двубой спрях да тренирам за около месец, но поддържах форма с футбол и други игри. Но това е нормално, аз също имам нужда от почивка.

„Все още съм далеч от формата, в която трябва да се намирам за мача, но важното е да започнем правилна подготовка, а на по-късен етап ще дойде време и за спаринг.

„Искам да изчистя грешките, които съм допускал. Гледаме, анализираме, повтаряме и искаме да ги избегнем. Преди три години мачът пропадна, но още тогава казах на хората, че не се притеснявам да изляза срещу петима като Джошуа, ако отивам за парите. Не ме притеснява това да изпитам болка. Нито ще ми е за пръв път, едва ли ще ми е и за последен.

„Да имаме световен шампион по бокс ще е прецедент за България. Това ще ме изпълни със задоволство и ще осмисли целия ми живот. Джошуа е опасен съперник. Идва момент, в който взривява с няколко удара, прави три-четири атаки и след това се връща да възстанови за следващите.

Снимка: БТА

„Анализирали сме го много добре. Видяхме, че не е непобедим, въпреки че много българи го възхваляваха“, разказа „Кобрата“, който в началото на лятото ще има втори шанс да стъпи на върха на световния бокс.