Начало Други Български финал на Европейската купа по джудо!

Български финал на Европейската купа по джудо!

Български финал на Европейската купа по джудо!
2

Страхотното представяне на Даниел Дичев и Борис Георгиев им донесе заслужено място в мача за златото на Европейската купа по джудо. Родните бойци излизат един срещу друг в категория до 100 кг в столичната зала „Арена Армеец“.

По пътя си Дичев елиминира последователно Олександр Миндила (Украйна), Аслан Мирзайев (Азербайджан) и Дмитрий Довган (Русия).

Георгиев се справи с Дарио Курбджевейт (Германия), Мераб Маргиев (Русия), Кадир Кадиров (Украйна) и Данило Хутсол (Украйна).

Днес е вторият ден от Европейската купа по джудо за мъже в София. Вчера джудистите ни не успяха да спечелят нито един медал, но днес имаме сигурно златно, а и сребърно отличие при 100-килограмовите от важния турнир. Представителите ни в останалите теглови дивизии отпаднаха преди схватките за призовете.

Надпреварата е с ранг на олимпийска квалификация. Шампионът ще прибави 100 точки към актива си за Игрите в Токио тази година.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.