Начало Други Божидар Темелков започна тренировки след контузията

Божидар Темелков започна тренировки след контузията

Божидар Темелков започна тренировки след контузията
0

Българският национал по джудо Божидар Темелков се завърна в залата, след като получи неприятна контузия в началото на месеца. Талантът набра инерция в последните си състезания и завърши на пето място на турнира от Големия шлем в Дюселдорф.

„Преди да замина за Мароко си извадих рамото. Час по-късно разбрах, че състезанието е отменено“, Темелков сподели пред Boec.BG. „Случи се в деня преди полета, бях свалил 6 килограма… Вече направих първа тренировка на облекчен режим. След десет дни вече трябва да съм напълно готов.“

В момента всички състезания по джудо са отменени. До края на месец април няма да бъдат провеждани заради опасността да се разпространи коронавируса.

Решиха къде ще се готвят националите по джудо

„Проблемът е много сериозен. Не само Европа и Азия, а целият свят страда. Дано не съм лош пророк, но ситуацята се влошава. Не мисля, че маските могат да ни предпазят напълно от вируса. Най-големият проблем е свързан с възрастните хора и малките деца – трябва да бъдем отговорни към тях.“

„Надявам се да не отменят Европейското първенство и Олимпийските игри. Засега континенталният шампионат е отложен за юни месец“, допълни Темелков.

В следващите три седмици талантът ще се готви на Белмекен заедно със съотборниците си.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.