Начало Други Далаклиев отпразнува рождения си ден с три тренировки

Далаклиев отпразнува рождения си ден с три тренировки

Далаклиев отпразнува рождения си ден с три тренировки
0

Един от най-добрите ни състезатели в олимпийското таекуондо Владимир Далаклиев отпразнува своя 29-ти рожден ден с тежки тренировки. Ботевградчанинът посрещна празника си в Тетевен, където продължава лагерът на националния отбор.

Единственият българин с медал от световно първенство в олимпийското таекуондо (2017 г. в Муджу) почерпи съотборниците си с торта в едно от трите занимания за деня. Празникът за тима бе двоен, тъй като и повод имаше и Илия Димитров, който е най-добрият български международен съдия по таекуондо.

Президентът на Българската федерация по Таекуондо Слави Бинев също пристигна в Тетевен, за да инспектира подготовката на отбора. Програмата на национали включва по три тренировки на ден под ръководството на старши треньора Фарзад Золхадри.

Следващата седмица всички 14 състезатели заминават за Иран, където ще продължи втората част от подготовката. Тя ще включва и спаринги с националния отбор на домакините, който един от най-добрите в света. След това и двата национални отбора пристигат в България, където ще продължат отново занимания заедно.

Ето и целия състав на националният отбор:

Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Божидар Аврамов, Теодор Здравков, Александър Джорджев, Христо Богданов, Любомир Богданов, Кристиян Златев, Даниел Ладжев, Николет Костова, Габриела Кацарова, Илина Иванова, Калина Петрова, Емилия Тасева.