Начало Други Далаклиев ще бъде резерва на Олимпийските игри

Далаклиев ще бъде резерва на Олимпийските игри

Далаклиев ще бъде резерва на Олимпийските игри
0

Владимир Далаклиев не успя да се класира за предстоящите Олимпийски игри в Токио, но ще бъде резерва в категория 68 килограма. Българският таекуондист стигна до бронзовия медал на квалификационен турнир по олимпийско таекуондо за Игрите в Токио, който се провежда в София.

Бронзовият медалист от световното първенство, провело се в Муджу, Южна Корея през 2017 година отстъпи пред турчина Хатим Речебер  с 9-10 точки в изключитлено оспорван полуфинал. В заключителните секунди на драматичната битка за олимпийска квота българскиящ щаб поиска преразглеждане на ситуация, в която турчинът напусна очертанията на игрланото поле, но след като реферите изгледаха видео повторението, те решиха да не уважат обжалването на българския щаб. Далаклиев загуби схватката, но не и шанса си да участва на Игрите в Токио. В „малкия финал“ на категорията неговият опонент не се яви на татамито и така ботевградчанинът ще бъде първа резерва в тази категория.

Илина Иванова също записа загуба през днешния ден и остана без олимпийска квота. Тя отстъпи пред Инезе Тарвида от Латвия.

Припомняме, че в първия ден от надпреварата Даниел Лачев (до 58 кг) беше много близо до класиране за най-големия спортен форум, но загуби така важната полуфинална битка.

За момента страната ни няма спечелена квота в олимпийското таекуондо за Игрите в Токио.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".