Начало Борба Айк Мнацаканян: Радвам се, че се състезавам за България (ВИДЕО)

Айк Мнацаканян: Радвам се, че се състезавам за България (ВИДЕО)

Айк Мнацаканян: Радвам се, че се състезавам за България (ВИДЕО)
0

„Мечтаех да отида на олимпийски игри, мечтаех за тази победа“, бяха емоционалните първи думи на Айк Мнацаканян. Натурализираният национал на България донесе 7 квота за страната ни и втора за класическия стил.

„Много исках след такъв момент да прегърна треньорите си, както и направих, без които нямаше да стигна дотук. Не беше никак лесно, всяка една среща беше трудна. Но ние сме много сплотен екип. Искам да ви кажа, че на олимпийската квалификация в Будапеща аз не загубих, съдиите ми отнеха победата. Но това не ни пречупи. Работихме здраво, отстранихме грешките и ето че успяхме“, казва Айк.

„Много се радвам, че зарадвах България с олимпийска квота и че ми дадоха шанс да се състезавам за България. Благодаря на Гриша Ганчев, който винаги ни помага. За такива моменти да се опишат трябват думи. А аз нямам такива…“, добави още представителят ни в категория до 77 килограма.

Помощник-треньорът на националния отбор по класическа борба Бисер Георгиев специално благодари на федерацията и спортното министерство, които са осигурили всички условия на момчетата за подготовка.

„Много сме щастливи, защото използвахме последния шанс да спечелим олимпийска квота и го направихме на българска земя. Можехме да вземем още 1-2 визи, но малшанс. И на Иво Ангелов, и на Радослав Георгиев, и на Даниел Александров не им стигна малко. Не искам да коментирам съдийството. В срещата на Айк с грузинеца, например, съперникът му 8 пъти го хваща за трикото, което няма право. А след като оспорвахме, реферите искаха мен да накажат. Важното е, че успяхме да спечелим тази втора квота. Сега много се нуждаем и от олимпийски медал“, коментира Георгиев.

Снимки: БФ Борба, Костадин Андонов