Начало Бокс Канело затвори окото и устата на Сондърс пред 73 хиляди зрители

Канело затвори окото и устата на Сондърс пред 73 хиляди зрители

Канело затвори окото и устата на Сондърс пред 73 хиляди зрители
0

Саул Алварес победи с технически нокаут Били Джо Сондърс в обединителен мач за световните титли в супер средна категория. Канело накара 73 126 зрители на стадион AT&T в Арлингтън, Тексас, да крещят в екстаз.

Мексиканецът беше силно подкрепен в седмицата на „Синко де Майо“, денят на победата над французите и независимостта в родината му (5 май).

Най-добрият боксьор в момента имаше нужда от 8 рунда да нанесе първа загуба на считания за много неудобен съперник Сондърс. Британецът с обратен гард се би геройски, но чудовищен ъперкът в средата на осмия рунд затвори окото му и лекарите не му позволиха да продължи.

Преди това той взе поне три рунда и показа самочувствие.

Сондърс се възползва от огромния ринг и танцуваше по него, точкувайки Канело. Той отправи сериозно предизвикателство към своя съперник, но нямаше как битката да продължи.

Завръщането на феновете е факт, като двамата бойци счупиха всички рекорди на щата Тексас за посещаемост на боксов мач и изобщо на спортно събитие от началото на пандемията.

Това беше 56-а победа в кариерата на Алварес, а за Били Джо първо поражение в 31 срещи.

Алварес вече държи поясите на WBC, WBA и WBO в супер средна категория и продължава лова си на световни шампиони.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.