Начало Други Даниел Иванов започна с победа в Осака

Даниел Иванов започна с победа в Осака

Даниел Иванов започна с победа в Осака
0

Даниел Иванов-Аоияма стартира с победа на големия пролетен турнир по сумо в Осака. Българинът спечели срещу „маегашира-14“ Кайсей, използвайки една от марковите си техники – „ошидаши“.

За първи път в историята надпреварата се провежда без зрители заради епидемията от коронавируса.

„Маегашира-13“ Аоияма ще се изправи във втория кръг срещу „маегашира-12“ Икиои, срещу когото е с отрицателен баланс, 9-13. Турнирът за Купата на императора се предава по японската обществена телевизия, но опразнените редове са причина тазгодишното издание да губи от чара си.

От японската федерация по сумо обявиха, че ако дори един състезател се разболее от коронавируса, състезанието ще бъде прекратено. В Япония има над 1150 заразени до момента, а 14 души са починали.

Ако всичко протече без инциденти, надпреврата ще продължи до 22 март.

Големият пролетен турнир по сумо в Осака ще се проведе без зрители

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.