Начало Други Допингиран руснак може да донесе европейска титла на Владимир Далаклиев
0

Допингиран руснак може да донесе европейска титла на Владимир Далаклиев

Допингиран руснак може да донесе европейска титла на Владимир Далаклиев
0

Избраният за спортист на месец декември Владимир Далаклиев може да стане европейски шампион по таекуондо в кат. до 68 кг. Това заяви днес председателят на БФТ Слави Бинев по време на награждаването на Далаклиев. В началото на месец декември София бе домакин на европейското първенство в олимпийските категории. Там на финала в кат. до 68 кг. Далаклиев загуби от представител на Русия, който впоследствие се оказа, че е дал положителна допинг проба.

„Много е вероятно титлата на европейския шампион от Русия, с който Влади игра на финала в София, да му бъде отнета поради технически причини. Не искам сега да казвам повече, но в следващите седмици ще стане ясно за какво става дума. Да се надявам след това да можем официално да обявим, че европейски шампион е Влади Далаклиев“, каза Слави Бинев.

„Много благодаря на всички, които са гласували за мен. Това е огромна чест, която със сигурност ме задължава през тази година да продължавам с успехите. Без подкрепата на федерацията и на моя треньор Пламен Трънски това нямаша как да се случи“, каза пред журналистите Далаклиев, след като получи наградата.

„Вдигнахме много високо летвата и ще трябва да продължим в това темпо. За съжаление през тази година нямаме световно първенство и няма как да се задмине успеха на Влади, но целта ни е той да вземе медал от Гран При“, допълни още Бинев.

През 2017 г. освен двойния исторически пробив на Владимир Далаклиев при мъжете, българското олимпийско таекуондо може да се похвали с първата световна титла при кадетите, както и с домакинството на две европейски първенства. Тази година страната ни ще бъде домакин на Мултиевропейските игри по таекуондо, които са подобие на Олимпийските игри. Те са отворени и в тях ще участват състезатели от всички континенти и от всички възрасти. Първите Мултиевропейски игри ще бъдат организирани в Пловдив от 30 май до 10-12 юни и на тях се очакват между 6000 и 10 000 атлети. „Това е нещо невиждано досега и ни дава основание да кандидатстваме за рекорд на Гинес“, добави шефът на родното таекуондо. Събитието е по повод българското председателство на Съвета на Европейския съюз.