Начало Други Джудистите ни тръгват с амбиция за медал от Европейското за глухи

Джудистите ни тръгват с амбиция за медал от Европейското за глухи

Джудистите ни тръгват с амбиция за медал от Европейското за глухи
0

Двама състезатели ще ни представят на шампионата на Стария континент.

Националният отбор по джудо за глухи замина за участие на Европейското първенство, което ще се проведе в Антверп, Белгия. Тимът ни е съставен от двама състезатели – Благой Поповчев ( +100 кг.) и Христо Станойчев (73 кг.), както и техния треньор – Калоян Колев.

“И двамата са много добре подготвени и готови за предстоящите срещи. В категорията на Благой ще има 10 човека конкуренти, а при Христо заявки са подали 14 джудисти. Възможно е да има нови, които на място ще бъдат регистрирани по време на техническата конференция. Тренирахме интензивно през последния един месец, като правихме по две занимания на ден с продължителност от близо 2 часа. Преди това имахме още лагери. Ще бъде трудно в Белгия, но лесно няма никъде. Важното е, че физически са в много добра форма и имат сериозни шансове за медал от Европейското”, сподели наставникът Калоян Колев.

Последната тренировка на отбора изгледа и президентът на спортната федерация на глухите в България Николай Бозев, който им пожела успех и късмет на предстоящото първенство.

“Много са нахъсани за медали и това ме радва. Всичко, което трябваше да организираме като тяхна подготовка го направихме, за което искам да благодаря на Министерството на спорта. Благой и Христо са много дисциплинирани момчета и съм оптимист за представянето им в Белгия. И двамата са доказани джудисти в техните категории. Поповчев е световен шампион от 2016-та, а Станойчев стана пети на същото първенство”, сподели Николай Бозев.

Източник: Sportal.bg

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.