Начало Други Европейски шампион по таекуон-до продава медала си заради болно момче

Европейски шампион по таекуон-до продава медала си заради болно момче

Европейски шампион по таекуон-до продава медала си заради болно момче
0

Шампионите носят големи и добри сърца.

Това ни доказва европейският първенец по таекуон-до Илиян Томанов. 23-годишният спортист от Благоевград вчера обяви виртуален търг на своя златен медал, спечелен на първенството в Беларус през 2014 г., за да помогне на болно момче.

Томанов е готов да се раздели с това емоционално скъпо свое отличие с благородна кауза – да помогне на своя съгражданин Владислав Кипров. 28-годишният мъж се нужда е от спешна животоспасяваща операция на стойност 55 000 евро, която трябва да бъде извършена час по-скоро в Германия.По-рано този месец Кипров, който е кинезитерапевт в клиника в Бургас, е диагностициран с тумор в мозъка и то само няколко дни след рождения му ден.  Лекарите са категорични, че операцията не търпи отлагане и трябва да се случи до началото на месец февруари 2019 година.

Съдбата на Кипров и невъзможността на семейството да поеме разходите трогва европейският първенец по таекуон-до Илиян Томанов, който решава да се включи с публикация в своя профил във „Фейсбук“, под която чрез коментар може да се наддава със сума за медала.

Илиян, който е многократен шампион по таекуон-до, този месец за втора поредна година извади Богоявленския кръст в ледените реки на Бистрица навръх Йордановден. Всеки, който иска да помогне може да се свърже с Илиян Томанов или да дари ТУК.