Начало Други Федерацията ни по джудо ще поиска служебна квота за Ивелина Илиева за Рио!
1

Федерацията ни по джудо ще поиска служебна квота за Ивелина Илиева за Рио!

Федерацията ни по джудо ще поиска служебна квота за Ивелина Илиева за Рио!
1

От Българската федерация по джудо подготвят специално писмо до президента на Световната федерация Мариус Визер, с искане да се отпусне квота (уайлд кард) за Ивелина Илиева, която да участва на Олимпиадата в Рио.

„Мотивите ни за отпускане на въпросната квота на Ивелина са, че тя дълго време беше контузена и към момента е на 20-то място в световната ранглиста. Не попада в първите 16, които получават директно участие  за Игрите. Има подобни случаи в нашия спорт и джудисти вземат „уайлд кард” за големи първенства.

Ивелина заслужава да бъде сред световния елит в Бразилия и ние като федерация сме длъжни да реагираме, като напишем писмо с мотивите ни до шефа на централата Мариус Визер.

Само за сравнение ще кажа, че на предишната Олимпиада в Лондон, световната федерация беше дала към 20 такива квоти за различните държави, а състезател от Грузия стана олимпийски шампион благодарение на „уайлд кард”.

Имаме добро име в световното джудо и дано да се вземе решение, което ще бъде в наша полза. Ако не бяха травмите на Илиева, тя без проблем щеше да бъде сред първите, които директно получават квота за Рио”, заяви генералният секретар на БФ джудо Асен Коруджиев.

До момента имаме две сигурни квоти за Олимпидата в джудото. Ивайло Иванов (81кг) и Янислав Герчев (60кг). Илиев и Герчев се завърнаха от Анталия където им приключи лагера преди Европейската купа в Мадрид, която ще бъде на 4 и 5 юни в испанската столица.

Този уикенд предстои и Държавното първенство по джудо. Спортната зала в Пазарджик ще бъде арена на битките за медалите в различните категории при момчета и момичета, юноши и девойки младша възраст, мъже и жени.

Comment(1)

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.