Начало Други Финансират ремонта на зали по бокс и по борба във Велико Търново

Финансират ремонта на зали по бокс и по борба във Велико Търново

Финансират ремонта на зали по бокс и по борба във Велико Търново
0

Община Велико Търново и Министерството на младежта и спорта (ММС) са разработили проект с конкретните мерки и дейности за обновяването на спортни зали по бокс, борба и вдигане на тежести. Спортните съоръжения са разположени в северния сектор на стадион „Ивайло“, в старата ни столица. Внесено е и инвестиционно намерение в ММС, а стойността му е за около 400 000 лева. Това стана ясно при инспекция на залите от страна на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

В спортните зали се готвят състезатели по бокс, борба и вдигане на тежести. Заместник-кметът проф. Георги Камарашев и директорът на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов запознаха Кралев в детайли както със състоянието на залите, така и с необходимите ремонтни дейности.

Министърът потвърди ангажимента, поет през есента на миналата година, че се предприемат необходимите действия и ще бъдат осигурени средства за поетапен ремонт на материалната база, който ще започне още през лятото.

Целта е да бъдат осигурени оптимални условия за подготовка на състезателите, използващи северните зали в Спортен комплекс „Ивайло“ така, както ги имат тези в южните зали.