Начало Други Иранецът Фарзад Золхадри поема националите по таекуондо

Иранецът Фарзад Золхадри поема националите по таекуондо

Иранецът Фарзад Золхадри поема националите по таекуондо
0

Иранецът Фарзад Золхадри бе назначен за старши треньор на националния отбор в олимпийското таекуондо на България. Той наследява на поста досегашния наставник – Теодор Георгиев, който сменя позицията си във федерацията и вече ще изпълнява длъжността спортен съветник към УС на БФТ. Георгиев ще продължи да бъде и част от треньорския екип на националите.

Предаването на треньорската щафета се случи на официална церемония в понеделник преди първата тренировка на националния отбор, който от днес започва системни занимания.  Председателят на Българска Федерация Таекуондо – Слави Бинев, представи новият треньор на националите, като сподели, че оттук нататък Фарзад поема отговорността за тренировъчния и спортно-техническия процес в пред олимпийската подготовка.

Припомняме, че в края на януари 2021 София ще бъде домакин на Европейската олимпийска квалификация, която дава квоти за Токио 2021.

Фарзад Золхадри се присъедини към българския национален тим преди година, а през януари 2020-та бе натурализиран. Първоначално той трябваше да е един от състезателите от състава – в категория до 80 кг.  Золхадри е бивш капитан на младежкия национален отбор на Иран, носител на бронзов медал от първенството на Азия и сребро от Световната купа в Мексико през 2015-а.