Начало Видео Ивайло Иванов: Доволен съм само, когато съм шампион (ВИДЕО)

Ивайло Иванов: Доволен съм само, когато съм шампион (ВИДЕО)

Ивайло Иванов: Доволен съм само, когато съм шампион (ВИДЕО)
0

Ивайло Иванов не скри разочарованието си от представянето на Европейското първенство по джудо в Лисабон. Най-добрият ни джудист остана пети в категория до 81 килограма.

„Никога не съм доволен от представянето си, когато не съм на стълбичката. Най-омразното нещо за мен е да бъда толкова близо до финала. Можех и европейски шампион да стана. – коментира Иванов в Пресклуб „България“. – По-скоро съм доволен, че успях да направя хубави борби срещу топ противници. Успях да победи първия и втория в ранглистата. Може би имах малшанс. Борех се със състезател, чиято борба съдиите поощряват, но за мен тя не е присъща. Той не тръгва да хвърляния, а само прави активност. И съдиите го толерират… Но аз си имам рутина, точки, подготвям се за световното и постепенно се изкачвам нагоре, в добър ритъм, достатъчен за медал. Надявам се на световното и олимпийските игри да си получа реванша.“

Иванов, който има олимпийска квота за Токио, ще пропусне предстоящия турнир за Големия шлем на Казан, и ще се готви за Световното първенство (6-13 юни).