Начало Джудо Ивайло Иванов вдига категорията с поглед към Париж 2024

Ивайло Иванов вдига категорията с поглед към Париж 2024

Ивайло Иванов вдига категорията с поглед към Париж 2024
0

Голямата ни звезда в джудото в последните години Ивайло Иванов възнамерява да смени категорията си. Двукратният европейски сребърен медалист отпадна на 1/8-финалите на Олимпийските игри в Токио, след като отстъпи в драматична схватка на Шарофидин Болтабоев (Узбекистан) при 81-килограмовите.

След срещата той потвърди пред Boec.bg, казаното пред БНТ, че ще премине при 90-килограмовите с поглед към Игрите в Париж 2024.

„Сменям категорията. Ще кача на 90 килограма. Причината е, че от 11 години съм на 81 килограма и често ми се налага да свалям доста килограми, а това ми идва малко в повече. Това сваляне ме кара да губя мотивация от време на време, защото прекалено много се изтормозвам. Трябва да свалям до 9-10 килограма и това е в продължение на години”, каза Иванов.

Той допълни, че ще отдели сериозно внимание на семейството си и в края на годината ще поднови подготовката си.

„Сега първо ще отпочина хубаво, ще видя момчетата си, семейството си. Може би в края на годината или в началото на следващата стартирам отново подготовка за Европейското първенство, което за първи път ще се прави в България. От Европейското ще бъда в новата категория, може би преди това ще направя и 2-3 турнира, в които да стартирам след почивката”, сподели джудистът ни.

Иванов се върна и към качването на категорията: „Много е спорно дали ще ми бъде по-трудно на 90 килограма. Дори може да ми бъде по-лесно. Те са по-силни, но са и една идея по-бавни. Но пък аз със свалянето се изтощавам супер много. Вече съм се борил с момчета на 90 и ще видим какво ще се случи. Без да опитаме няма как да разберем. Живи и здрави се надявам да сбъдна мечтата си в Париж”.

тагове: