Начало Други Иванов с летящ старт на Големия шлем в Дюселдорф

Иванов с летящ старт на Големия шлем в Дюселдорф

Иванов с летящ старт на Големия шлем в Дюселдорф
1

Българският джудист Ивайло Иванов започна отлично участието си на Големия шлем в Дюселдорф. Жребият определи състезателят ни да бъде изведен в първия кръг от надпреварата, а във втория кръг той се изправи срещу Гиорги Катсиашвили. След малко повече от две минути игра, грузинецът бе повален по корем от родения в Монтана джудист. Националът ни брилянтно се възползва от създадената ситуация и усука краката си около врата и едната ръка на съперника си. Катсиашвили нямаше друг избор, освен да се откаже, тъй като българинът му приложи успешно задушаващата техника Сан-Каку.

В момента Ивайло се намира на 13-то място в Световната ранглиста и е с най-големи шансове от националите ни за класиране на Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Големия шлем в Дюселдорф е част от веригата турнири, които осигуряват точки за следващите Олимпийски игри на участниците.

Дюселдорф ще бъде домакин на борби между 683 джудисти от 97 държави и 5 континента. Представянето на българските джудисти ще бъде пряко отразявано в Boec.BG.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".