Начало Други „Боен Клуб Левски София“ с бронз от Лондон Опън

„Боен Клуб Левски София“ с бронз от Лондон Опън

„Боен Клуб Левски София“ с бронз от Лондон Опън
0

Състезателят по бразилско джу-джицу на „Боен Клуб Левски София“ Димитър Орджанов завоюва бронзов медал на ежегодното международно състезание Лондън Опън. Орджанов стигна до почетната стълбичка в категория до 88 кг. при мъжете в дивизия сини колани. Това е една категория над тази, в която талантът ни обичайно се състезава. Турнирът е под шапката на Международната федерация по бразилско джу-джицу (IBJJF) и в него сили премериха над 300 състезатели от цял свят.

Българинът премина през бронзовия медалист от Европейското открито първенство за 2019 г. Мориц Кьоленспергер със задушаваща техника. Австриецът не пожела да се предаде и задушаващата техника на Димитър доведе до намесата на рефера, който малко след това трябваше да повика медицинските лица, за да събудят изпадналия в несвяст Кьоленспергер.

В полуфиналнен сблъсък столичният боец се изправи срещу Михалис Константину, който представляваше легендарния отбор на фамилията Грейси  „Gracie Barra“. В самия край на срещата, Константину успя да стигне до гърба на Орджанов и му приложи задушаваща техника, която накара родния ни състезател да се предаде.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.