Начало Други Клуб по Тай чи реализира проект за хора с ментални увреждания

Клуб по Тай чи реализира проект за хора с ментални увреждания

Клуб по Тай чи реализира проект за хора с ментални увреждания
0

Бойните изукства благоприятното въздействие върху здравето на всеки човек. Това ни доказаха от спортен клуб „Черен Дракон“ с успешната реализация на проекта „Израстване с Тай Чи“, насочен към хора с ментални увреждания.

В рамките на два месеца световният шампион и майстор по тай чи Петър Драгоев води  тренировки в Дневен център за възрастни с ментални уврежданияСвета Марина“ в София. Кулминацията на програмата се проведе на 9-ти юли със спортен празник под надслов „Израстване с Тай Чи“.

По време на него бяха  демонстрирани знанияна на момичетата и момчетата от центъра, които са научили през последните седмици. И тъй като няма невъзнаграден труд, всички участници бяха наградени с медали за положените усилия. Събитието се превърна в истински празник с много усмивки, положителна енергия и среща на приятели.

Проектът, който е по програма на Столична община за развитие за физическото възпитание и спорта, бе радушно приет и подкрепен от директор на центъра Йотка Тодорова. Петър Драгоев остана изключително впечатлен от старанието и желанието, с което тренираха всички и в края на тренировъчния период стана ясно, че и двете страни искат да продължат и занапред да провеждат занимания по Тай Чи.

Тай Чи е китайско бойно изкуство, което набира все повече популярност в България през последните години. Практиката, освен като бойно изкуство и спорт, е интересна и с благоприятния си ефект върху здравето на трениращия. Тай Чи е уникален метод за развиване на умения, които водят до подобряване на здравето, постигане на дълголетие и подобряване на качеството на живот. Тай Чи е перфектен баланс между физическо натоварване и вътрешна енергийна работа.