Начало Други Колко трябва да скачате на въже, за да отслабнете?

Колко трябва да скачате на въже, за да отслабнете?

Колко трябва да скачате на въже, за да отслабнете?
0

За един час можете да изгорите около 800 калории от скачане на въже.

Скачането на въже е чудесен помощник в борбата с наднорменото тегло. То може да бъде чудесна алтернатива на бягането и ще подобри издръжливостта ви. Друг голям плюс на този снаряд е неговата компактност. Можете да скачате навсякъде – у дома, в залата или на улицата.

Скачането на въже е кардио упражнение, което тренира сърдечно-съдовата и нервната система, като по този начин повишава издръжливостта и анаеробния праг. Увеличава и броя на митохондриите в клетките. Митохондриите превръщат хранителните вещества в използваема енергия, използвайки кислородни молекули.

Как да изберем въже за скачане?

Краищата на въжето трябва да са точно над точката, която разделя тялото. Това ще бъде идеалната дължина.

Как да скачам правилно на въже?

Движението е доста просто, но ако досега не сте спортували, тялото ще се нуждае от подготовка. На хора с проблемни колене, наднормено тегло и сърдечно-съдови заболявания не се препоръчва да скачат на въже.

Техника на изпълнение

Скачайте не на целия крак, а на пръсти.

Не огъвайте краката си, докато скачате, а леко отблъсквайте повърхността.

Лактите не работят, въртенето е от китката.

Дръжте гърба си изправен през цялото упражнение.

Количеството консумирана енергия трябва да е равно на изразходваното количество. Ако целта ви е да отслабнете, трябва да изгорите малко повече калории, отколкото консумирате. След това теглото ще започне постепенно да намалява. Тренировката с въже ще ускорят процеса на изгаряне на мазнини.

Натоварването може да бъде с ниска или висока интензивност. Скачайте всеки ден и след няколко седмици ще почувствате резултата. Издръжливостта ви ще се подобри, балансът ви ще се подобри и краката ви ще станат тонизирани.