Начало Други Корейска заплаха за легендарния джудист Оно

Корейска заплаха за легендарния джудист Оно

Корейска заплаха за легендарния джудист Оно
0

Шохей Оно е жива легенда в джудо. Трикратният световен и олимпийски шампион от Рио 2016 е сред най-значимите състезатели за всички времена.

На Изток популярността му е огромна, но един боец носи сериозна заплаха за мечтите му на следващите Олимпийски игри.

Оно няма загуба в официален мач от 2014 година.

Все по-голяма инерция обаче набира кореецът Ан Чан-Рим. Към момента той несъмнено е вторият по-сила на 73 килограма в света, а големият въпрос е дали ще измести величието от трона.

Малцина вярват в провала на Оно на домашните Игри в Токио.

Който обаче подцени и за момент съперника в спорт като джудо, се обрича на провал. Наближаващият турнир от Големия шлем в Париж ще е големият тест.

Тази надпревара ще ни даде ясна представа за състоянието на топ джудистите и какво е разпределението на силите преди Олимпийските игри.

Някои специалисти предвиждат, че Шохей Оно ще се опита да се опази максимално от контузии и може да пропусне евентуален сблъсък с Чан-Рим във Франция.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.