Начало ММА Андраде готова за двубой с Шевченко през пролетта
0

Андраде готова за двубой с Шевченко през пролетта

Андраде готова за двубой с Шевченко през пролетта
0

Джесика Андраде се надява на битка с шампионката в категория муха Валентина Шевченко през пролетта. Това заяви един от треньорите на бразилката Джилиард Параня пред AG Fight.

„Предложиха ни тази битка през декември, но с много късо предизвестие, а тя тъкмо беше направила една среща и имаше проблеми вкъщи. Имахме още два или три разговора с UFC за двубой с Шевченко след това. Чакаме да разберем какви са опциите за дати и ще решим коя е най-добра за нас“, сподели ММА специалистът Параня.

Андраде бе обявена за претендент номер едно в дивизията от Дейна Уайт малко след победата и над бившата претендентка за титла Кетлин Чукегиън през октомври, 2020. Това бе дебют при 57-килограмовите за Андраде.

„Ако следващата битка на Андраде не е с Валентина, то ние сме готови да се бием с всеки. Поискахме битка през пролетта“, добавя треньорът на бившата шампионка в категория „сламка“ Андраде.

Бразилката има 21 победи и 8 загуби в кариерата си. Тя завоюва пояса на UFC през 2019-та, когато нокаутира Роуз Намахунас във втория рунд. Само няколко месеца по-късно тя отстъпи пред Уейли Жанг с ТКО в първия рунд и загуби титлата си.

 

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".