Начало Други Малкият Стиви получи шампионски пояс за кураж в битката с коварна болест

Малкият Стиви получи шампионски пояс за кураж в битката с коварна болест

Малкият Стиви получи шампионски пояс за кураж в битката с коварна болест
0

Във времена на информационни потоци, които дават поле за изява на меркантилни индивиди, които имат за цел само и единствено да бъдат известни и показани по телевизията, ние от Boec.BG вярваме, че добрият пример трябва винаги да бъде слаган на пиадестал и да му се дава гласност.

Точно такъв пример за доброта и читосърдечност даде една българска шампионка по кикбокс, която нагледно демонстрира, че не е важно какво и колко имаме, а с кого го делим и как помагаме на хората около нас.

Преди две седмици ви разказахме за Ерика Станоева, която обяви едно от най-ценните си завоювани отличия на благотворителен търг. Перничанката, която живее в Чехия, се включи в благотворителната инициатива за събиране на средства за лечение на болно дете.

Става въпрос за футболния талант Стивън Бориславов, който страда от сарком на ,,Юинг“. За лечението му е нужна сумата от 200 000 евро, която е непосилна за семейството му.

Ерика реши да се включи в набирането на финанси за лечението на младото момче, обявявайки за продан спечеленият от нея колан на Световната купа в Прага (K-1 WORLD GRAND PRIX) през 2019-та.

Ерика сподели в социалните мрежи, че коланът е продаден на търг за сумата от 1300 лв, а освен това, поясът ѝ е бил върнат.

Добрият пример на Ерика е заразил и Мартин Попов, който е решил да не се възползва от правото да прибере закупения пояс, а да го остави в притежание на шампионката. Тя пък от своя страна решава да го връчи лично на Стивън, а младото момче ѝ се е отблагодари, като на свой ред ѝ подари един от неговите първи златни медали във футбола.

Всеки от нас може да се включи в набирането на средства за лечение на Стиви. Това може да стане във Facebook групата Благотворителен базар „БЪДЕЩЕ ЗА СТИВИ“.