Начало Други Министър Кралев се срещна с президента на Европейския съюз по джудо

Министър Кралев се срещна с президента на Европейския съюз по джудо

Министър Кралев се срещна с президента на Европейския съюз по джудо
0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе официална среща с президента на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик, с когото обсъдиха развитието на този спорт в България.

Красен Кралев сподели на госта си, че само за няколко месеца работа на новото ръководство на Българската федерация по джудо, резултатите са видими, родните състезатели се успокоиха и започнаха да се представят много силно на престижни състезания.

Министърът бе категоричен, че вярва в ръководството на БФД в лицето на Румен Стоилов и вицепрезидента на централата Даме Стойков, които присъстваха на срещата. Красен Кралев е спокоен за бъдещето развитие на този спорт в страната ни.

По думите му федерацията работи изключително активно и може да се очакват още успехи.

По време на срещата спортният министър и Сергей Соловейчик обсъдиха възможността за привличане на чуждестранни специалисти и организирането на международен семинар за треньори, които да помагат за развитието на детско-юношеските школи по джудо в България.

Кралев и Соловейчик дискутираха и евентуална кандидатура на България за домакинство на Европейско първенство по джудо за мъже и жени през 2022 г.
Тази година страната ни прие Европейска купа за жени, а през 2020 г. ще се проведе Европейска купа при мъжете, която носи точки за класиране на олимпийски игри.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.