Начало Други Красен Кралев и Кубрат Пулев откриха турнир
0

Красен Кралев и Кубрат Пулев откриха турнир

Красен Кралев и Кубрат Пулев откриха турнир
0

Пред пълните трибуни на столичния басейн „Спартак” министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старт на международния турнир по плуване в памет на Стефан Попов – Замората.

С организацията на състезанието беше ангажиран многократният носител на Световната купа по плувен маратон Петър Стойчев. Специален гост на събитието беше и боксьорът Кубрат Пулев.

„За мен е удоволствие да присъствам на 20-ото издание на най-стария турнир по плуване у нас в памет на Стефан Попов-Замората. Фактът, че в състезанието участват 440 деца от България, Македония и Сърбия е доказателство за силата и престижа на тази надпревара, която традиционно се превръща в празник на плуването. Благодаря на всички родители за това, че помагат на децата си да се занимават с любимия спорт. Пожелавам им техните деца да стигнат до успехите на двама велики българи и да имат щастието да чуят химна на България, защитавайки честта на Родината“, заяви министър Кралев.

„Искам да отправя благодарности към министър Красен Кралев и Министерството на младежта и спорта за многогодишната подкрепа към плувния спорт“, каза Петър Стойчев.

Чисто нови девет коридора посрещат състезателите на турнира, които са изработени по последните стандарти на FINA.

Участниците са разделени според възрастовата си група, като дистанциите са 50 метра, 100 метра, 200 метра и 200 съчетано.

Част от турнира са и демонстрации по плуване на Асоциация „Воден път“, които тренират деца в неравностойно положение. Събитието продължава и в неделя, като входът за зрители на басейн „Спартак“ е свободен.

На откриването на турнира присъстваха още Красимир Туманов – основател на турнира „Замората“ и треньор на Петър Стойчев, Георги Аврамчев – председател на Българската федерация по плуване и др.