Начало Други ММА герои спасили ранени при стрелбата във Виена (СНИМКИ, 18+)
0

ММА герои спасили ранени при стрелбата във Виена (СНИМКИ, 18+)

ММА герои спасили ранени при стрелбата във Виена (СНИМКИ, 18+)
0

Двама ММА бойци са сред ранените при терористичния атентат във Виена, след като спасили от стрелбата възрастна жена и пострадал полицай.

Реджеп Тайип Гюлтекин и Микаил Йозер са били на мястото на инцидента в австрийската столица, когато стрелецът открил огън. Двамата се затичали към мястото, от което се чува стрелбата, като Реджеп занесъл ранената жена до намиращ се в близост ресторант. Секунди след това, обаче, един от куршумите на стрелеца го улучил в крака, съобщи “Сън”.

Микаил Йозер
Реджеп Тайип Гюлтекин

“Когато се обърнах, терористът се прицели в мен, погледнахме се очи в очи и, в този момент, у мен нямаше страх или съмнение. Благодарение на рефлексите си, успях да се претъркуля на земята и да избягам, тичах на зиг-заг и надолу по стълби, отидох до полицейското управление и им разказах какво е станало”, разказа Реджеп пред турския канал “Ахабер”, цитиран от “Сън”.

Реджеп показа в Instagram простреляния си крак

При влизането си в участъка, двамата мъже видели и ранен служител на реда, когото носили до намиращата се на 200 метра линейка.

“Не отидох в болница, защото раната в крака ми не беше голяма. Не исках да създавам още работа, защото си помислих, че може да има много други ранени”, разказа още Гюлтекин.

Окървавените ръце на Микаил

Вътрешният министър на Австрия Карл Неамер описа убития заподозрян като “симпатизант на ИДИЛ” и обяви, че в момента тече издирване на неговите съучастници.

Четирима цивилни – двама мъже и две жени, бяха убити при атентата, а един полицейски служител беше тежко ранен при престрелка с терористите.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.