Начало Други Настояща олимпийска шампионка по джудо ще пропусне Игрите в Токио

Настояща олимпийска шампионка по джудо ще пропусне Игрите в Токио

Настояща олимпийска шампионка по джудо ще пропусне Игрите в Токио
0

Рафаела Силва, която е настояща олимпийска шампионка в категория до 57 кг. при жените в джудото, няма да защитава титлата си на Игрите в Токио догодина. Причината е че бразилката е изгубила обжалването срещу двегодишното си наказание за употреба на допинг.

Припомняме, че 27-годишната Силва даде положителен тест за забранения препарат фенотерол, изполван при астма, на 9 август 2019 г. – ден след като тя спечели златния медал в категория до 57 кг. на Панамериканските игри в Лима. Тогава тя беше лишена от отличието си и наказана за две години. Наказанието изтична точно ден след като приключат Олимпийските игри – 9 август 2021 година. (Олимпийските игри в Токио трябва да се състоят между 23 юли и 8 август 2021 година).

През февруари Силва заяви, че ще обжалва, защото според нея тя не е направила нищо грешно, но явно не така мислят от Спортния арбитражен съд в Лозана.

Рафаела Силва беше сигурна участничка на Олимпийските игри в Токио. Тя се намира на 6 позиция в световната и в олимпийската ранглисти в джудото при жените, в категория до 57 кг. В същата категория е и най-добрата родна джудистка – Ивелина Илиева. Българката е сигурна участничка на Игрите като в момента тя е на 16 позиция.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.