Начало Други Огромен интерес към първата обща тренировка по таекуодно на БФТ (СНИМКИ)

Огромен интерес към първата обща тренировка по таекуодно на БФТ (СНИМКИ)

Огромен интерес към първата обща тренировка по таекуодно на БФТ (СНИМКИ)
0

Над 150 състезатели и треньори се включиха в първата по рода си обща тренировка на Българска Федерация Таекуондо.  Заниманието се проведе в зала „Хандбал“ на Национална Спортна Академия „Васил Левски“.

Представители имаше на клубове от цялата страна, включващи треньори и състезатели във възрастовите групи кадети, юноши и девойки, мъже и жени на всички национални отбори – спаринг, пумсе и ханмаданг. В тренировката се включи и Управителния съвет на БФТ.

Снимки: Българска Федерация Таекуондо

Това бе първата от многото общи тренировки, които ще се провеждат на всяко тримесечие. Целта е всички треньори и състезатели, които с присъствието си дадоха заявка за участие в националния отбор и разширения състав, да обменят опит и практики във всички аспекти на Таекуондо.

„Таекуондо не е само спорт. То е бойно изкуство и начин на живот. Именно за това обменът на опит по време на общите тренировки ще даде на практика допълнителни знания и умения за всички посветили се на Таекуондо“, посочват от федерацията.

Първата тренировка бе открита от Слави Бинев, председателя на БФТ. Неговият заместник Христо Георгиев, макар и контузен, проведе разгрявката на присъстващите. Преподавателят от НСА Димитър Аврамов водеше основната техника, а специалния пратеник на Кукион за Европа и България Парк Санг Хюн отговаряше за раздела „Пумсе“.

Бисер Христов и Христо Върбанов демонстрираха тристъпков спаринг, а треньорът на националния отбор Теодор Георгиев водеше модула за спаринг. Треньорът на демонстративния отбор Стамен Захариев показа нововъведения в техниките, използвани при демонстрации. Тренировката завърши с беседа между треньорите и председателя на БФТ, в която се очертаха насоките на бъдещото развитие на спортно-техническия и морален аспект във федерацията.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.