Начало Други Операцията на Божидар Темелков в Антверп премина успешно (ВИДЕО)

Операцията на Божидар Темелков в Антверп премина успешно (ВИДЕО)

Операцията на Божидар Темелков в Антверп премина успешно (ВИДЕО)
0

Божидар Темелков претърпя успешна медицинска интервенция в белгийския град Антверп. Най-добрият ни джудист в категория до 66 килограма контузи повторно своето рамо по време на тренировъчния лагер на база „Белмекен“.

След рейда си на турнира от серията „Гранд шлем“ в Дюселдорф, Германия, Божидар извади рамото си. Завърна се обратно в залата в средата на март, но малшансът продължи да го гони и се стигна до нова, по-тежка травма.

Джудистът изрази задоволството си от професионализма на медицинския екип в Белгия.

„Операцията премина успешно. Бях с пълна упойка, но ми казаха, че е продължила два часа“, Темелков сподели за читателите на Boec.BG.

Голяма помощ е оказал роденият в Белгия шампион Тома Никифоров, чийто родители са българи.

„Благодаря на Тома Никифоров, който ме свърза с докторите. Отношението към мен беше много професионално. Още първия ден след операцията започнах с упражненията за раздвижване. Утре летя за България и ще се подготвям за завръщането си при физиотерапевта Мирослав Маринов.“

Божидар Темелков се надява да бъде напълно готов за Европейското първенство.

„До ноември трябва да съм готов за Европейското. Дадоха ми списък с упражнения и съм напълно мотивиран да се завърна по-силен!“, допълни Темелков.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.