Начало Други Организират първо по рода си държавно онлайн първенство по таекуон-до

Организират първо по рода си държавно онлайн първенство по таекуон-до

Организират първо по рода си държавно онлайн първенство по таекуон-до
0

Българската федерация по Таекуон-До ITF организира държавно онлайн първенство в дисциплината „Форма“, съобщи БГНЕС. Интересното е, че това се случва във времето на социална изолация заради разрастващата се пандемия от коронавирус.

Поради факта, че не се допускат състезатели до спортни зали, те ще трябва индивидуално да демонстрират най-доброто от себе си чрез специална интернет платформа. Тя е създадена за предстоящото събитие. Очаква се над 300 таекуондисти от цялата страна да се включат в надпреварата.

„Решихме да направим това състезание, защото в тези времена спортният дух е от изключително значение за всеки един от нас. Силата, която превръща всяко препятствие в стъпало по пътя нагоре. Точно днес, точно сега, повече от всякога имаме нужда от силата и от красотата на Таекуон-До ITF . Благодарение на технологиите можем да достигнем до всички състезатели, които искат да покажат своите възможности. Естествено, че при първа възможност най-добрите ще бъдат наградени с медали за представянето си“ , заяви президентът на БФ по Таекуон-До ITF Марио Богданов.

Всеки, който желае да покаже уменията на „Форма“ ще трябва да запише видео на изпълнението си в периода 10-21 април и да го изпрати на Българска федерация по Таекуон-До. На 26 април треньорска комисия ще изгледа записаното от всеки един и ще оценява състезателите.

„Силно се надявам скоро ограниченията да бъдат отменени и да влезем в залата за тренировки. Няма как цялата ситуация да не се отрази на подготовката ни, но спазваме всички мерки по отношение на карантината. Измести се Европейското ни първенство в Прага за август месец, но докато не приключи всичко не мога да кажа кога ще започне лагера на националния отбор. Имаме изготвени няколко варианта, но нещата не зависят от нас. Предстоящото 1-во Държавно първенство – онлайн в дисциплината „Форма“ е уникална възможност за всеки, който иска да участва“, добави Богданов.

Първенството ще бъде за деца – от 11 до 13-годишна възраст, юноши и девойки – младша и старша, както и за мъже и жени.

#ОтговорниВкъщи