Начало Други Отбелязваме Световния ден на УШУ

Отбелязваме Световния ден на УШУ

Отбелязваме Световния ден на УШУ
0

За трета поредна година Международната федерация по УШУ организира на 8-ми август честване на Световния ден на УШУ/Кунг Фу. Празникът ще премине с инициативи по целия свят.

Българска федерация по УШУ също ще бъде част от тези чествания, които няма да са само на Световния ден на УШУ, а и на 30-тата годишнина от създаването на Българска федерация по УШУ. Отбелязването на юбилея на родната централа ще премине с организирани събития в събота в София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна и Русе.

Българска федерация по УШУ кани всички свои приятели, трениращи и любители да се присъединят към празника!

Ето и някои от локациите, на които ще се провеждат събитията:

София – парк Борисова градина, езерото с лилиите, начален час 10:00. Открита демонстрация по Ян Тай Чи. Ушу е спорт, сила и здраве! Организаторите от спортен клуб „Ушу – София“, ще покажат красотата и традицията на един от най-популярните стилове на Ушу – Ян Тай Дзи.

Стара Загора – парк Аязмо, начален час 11:00. Демонстрация на бойни техники и упражнения за съхраняване на здравето от Тайдзичюен на семейство Ян. Организатор спортен клуб „Тайдзичюен център на семейство Ян в Стара Загора“.

Русе – Младежки парк, начален час 18:00. Демонстрация на Ушу на открито, сред природата, както и флашмоб. Организатор спортен клуб „Калагия“ – Русе.

Честванията ще продължат до края на месец август. От 18 до 22 по време на събор „Беглика“, който се провежда на Язовир Голям Беглик, спортен клуб „Пътят на Кунг Фу“ (София), ще провежда демонстрации, лекции и отворени тренировки по Кунг Фу, като всеки желаещ ще може да се включи в заниманията, както и в дискусии на тема Кунг Фу и философия.