Начало Видео ТО’А – персийският стил на Кунг фу (ВИДЕО)

ТО’А – персийският стил на Кунг фу (ВИДЕО)

ТО’А – персийският стил на Кунг фу (ВИДЕО)
0

Красив и предизвикателен, Кунг фу Т’ОА тренира бързината, гъвкавостта, както и способността да контролираш и регулираш собствената си биоенергия и физическа сила. Както при всички азиатски бойни изкуства, ТО’А търси хармония между дух и тяло.

Кунг Фу То’A е е персийски стил Кунг фу. Родината му е Иран. Разработено е от проф. д-р Ибрахим Мирзаи в началото на 60-те години на XX век. Мирзаи развива и създава този стил, целящ цялата енергия на тялото да бъде използвана по оптимално ефективен начин. Отличава се с прецизни и изящни движения.

Стилът е уникален, оказвайки благотворно влияние върху ума и тялото. Основата му почива на традиционното Кунг фу – едновременна атака и защита и умението да се използват всички стави и мускули в човешкото тяло.

Комбинация от Северен и Южен Шаолин, То’A по същество се уповава на овладяването на форми с характерните за стила движения и техники, еднакво ефективни, както с оръжие, така и без. Присъщо за източните бойни изкуства, стилът силно акцентира върху медитация, физическото и психическото здраве.

Стилът съдържа близо 73 000 техники, комбинации и движения. Динамични, вълнообразни и силно подчертани техники (нар. „шокови“), често завършващи с въртеливи движения.

Днес Tо’A Кунг фу е най-популярното бойно изкуство в Иран с над 200 000 ученици и повече от 1 млн. последователи в цял свят.

Свещеният пояс е съставен от червен плат, през средата на който минават различни по цвят ленти в зависимост от овладяната степен на ученика: бяла, зелена, кафява или черна. Червен пояс може да бъде носен само от Великия Учител Мирзаи. Официално, зелен пояс се дава на То’A ученик преминал успешно изпит на всичките седем форми, изпълнени една след друга в низходящ ред. Когато ученик премине това изпитание, той сменя цвета на горната си дреха в червена. След този етап, обучението преминава в овладяване на две форми с оръжие: Sai и Рукейма (меч).