Начало Други Откриха модерна зала за джудо в Бяла Слатина

Откриха модерна зала за джудо в Бяла Слатина

Откриха модерна зала за джудо в Бяла Слатина
0

Със звездно присъствие протече откриването на новата модерна зала за джудо в Бяла Слатина. Повод за събитието е 105-а годишнина на града. Празничният ден уважиха Негово превъзходителство г-н Масато Ватанабе и г-ца Мисаки Нишимура – посланика и аташе на Япония в България.

„Бойното изкуство не е само физическо самоусъвършенстване и овладяване на техники за самоотбрана“, гласи философията на Ватанабе, който апелира към познание и умиротворение с историята.

В празничния ден беше открита и паметна плоча на доц. д-р Петър Богданов Христов, един от основоположниците на джудото у нас.

Идеята за двете събития е на спортистите, треньорите и родителите в Спортен клуб „Чавдар 2015“, подкрепени от ръководството на община Бяла Слатина и лично от кмета – инж. Иво Цветков.

Гостите останаха приятно изненадани от етнографския музей в града, където се запознаха с културата, бита и обичаите на банатските българи. Последната спирка бе църквата „Св. Параскева“. Японските представители се срещнаха с част от църковното настоятелство и разгледаха с голям интерес прицърковната музейна сбирка, информира „Конкурент“.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.