Начало Други Паметта на българската спортна история е в сигурни ръце
0

Паметта на българската спортна история е в сигурни ръце

Паметта на българската спортна история е в сигурни ръце
0

Близо 7 хиляди медала, спечелени от Олимпийски игри, Световни и Европейски първенства. Стотици шампиони, легенди на българския спорт, събрани на едно място. Това представлява второто издание на книгата „Българската спортна слава“, допълнена до края на 2021 година.

Доайените на българската спортна журналистика Михаил Делев и Асен Минчев показаха на бял свят труда на техния живот. Те събраха в сградата на СБЖ някои от най-големите имена, прославили България по спортните терени. Сред тях и първият ни златен медалист от Олимпийски игри на боксовия ринг – Георги Костадинов.

Една от идеите, които авторите споделиха пред отбраната аудитория, е книгата, която в този си вид е близо 500 страници, да бъде качена онлайн и допълвана с края на всяка година.

Церемонията по нейното представяне бе съпътствана и от още един момент. Съавторът Михаил Делев навърши днес 80 години. „Тази книга ще е книга без край. В края на годината ще се качи в интернет и след това всяка година ще има анекси към нея“, каза развълнуваният доайен.

Авторите с първото издание на книгата, Снимка: sbj-bg.eu