Начало Бокс Майк Тайсън показа нагледно къде сбърка Канело (ВИДЕО)
0

Майк Тайсън показа нагледно къде сбърка Канело (ВИДЕО)

Майк Тайсън показа нагледно къде сбърка Канело (ВИДЕО)
0

Легендата Майк Тайсън направи обстоен анализ на грешките, които Канело Алварес допусна в мача с Дмитрий Бивол. Абсолютният световен шампион в супер средна категория загуби от носителя на пояса на WBA в лека тежка след 12 рунда в Лас Вегас.

Мексиканецът допусна първо поражение след близо 9 години, като и тримата съдии дадоха по 113:115 в полза на противника му. Това бе едва втора загуба в кариерата на Канело, който има 57 победи и 2 равенства. Успехът пък бе юбилеен 20-ти за Бивол.

Железния“ Майк използва боксова круша, за да покаже къде точно е сбъркал Алварес. Според него, мексиканецът не е използвал своя ляв прав, за да държи Бивол далеч от себе си и това е позволило на противника му да нанесе твърде много попадения.

Ако Канело използваше левия прав ефективно, твърдо, онзи нямаше да може да му влиза така често. Той доби самочувствие, защото не се притесняваше от правите удари на Канело. Стана агресивен и смел. Без ляв прав няма защита. И онзи направи точно това, елиминира го“, констатира Тайсън.

55-годишният Майк допълни: „В следващия мач, използвай левия прав, направи двубоя друг. Когато онзи използваше правите, Канело трябваше да се движи, да ги заобикаля с комбинации. Ако го правеше, онзи нямаше да пласира толкова удари. Видях, че постепенно той разбра това, но вече беше късно“.

На този етап все още не е ясно кога и дали изобщо ще видим реванш между Алварес и Бивол. Първоначално Канело бе твърд в позицията си да се срещне отново с шампиона в лека тежка категория през есента. Към момента обаче няма потвърждение в тази посока.