Начало Други Пазарджик прие две състезания по джудо през уекинда

Пазарджик прие две състезания по джудо през уекинда

Пазарджик прие две състезания по джудо през уекинда
0

Град Пазарджик се превърна в празник на джудото през изминалия уикенд, след като прие две състезания с участието на стотици млади представители на този боен спорт.

В неделя, 27-ми септемри, там успешно завърши Държавният личен шампионат по джудо за жени и мъже до 23 години, който е част от календара на Българската федерация по джудо.

Ден по-рано в Пазарджик се проведе и първото издание на межуднародния турнир по джудо в памет на Георги Тонков. Точно 378 джудисти от четири държави взеха участие в надпреварата,  която бе организирана от местния клуб по джудо „Спарта“ и община Пазарджик, и под егидата на Българска федерация по Джудо.

Турнирът бе открит от кметът на Пазарджик Тодор Попов и Румен Стоилов, който е президента на родната джудо централа. Двамата поздравиха участниците, след което началото на състезанието бе дадено от популярната и обичана българска група ФСБ и легендарната им песен „Високо“.

Много деца се включиха в турнира в памет на Георги Тонков.

Сред отборите, които участваха, се отличи този на домакините от „Спарта“, който завоюва и първото отборно място. Втори по отличия се нареди „Чавдар“ от Троян, а трети се нареди „Хасково“. Всички златни медалисти получиха по едно класно джудоги от организаторите.

Отборните победители в международния турнир в памет на Георги Тонков.