Начало Други Почина легендарният канадски джудист Дъг Роджърс

Почина легендарният канадски джудист Дъг Роджърс

Почина легендарният канадски джудист Дъг Роджърс
0

На 79 години си отиде джудистът Дъг Роджърс. Първият олимпийски медалист по джудо на Канада (Токио 1964 – сребро), удостоен с почетния черен колан седми дан.

Роджърс е многократен национален шампион на страната си, първенец на континентални първенства и бронзов медалист от Световното първенство през 1965 година.

През 1996 е приет в канадската джудо „Зала на славата“ за огромния му принос към развитието на бойното изкуство и поставянето на Канада на световната карта.

Дъг Роджърс е наричан „бащата на канадското джудо“. 

Участва и на Олимпийските игри в Мюнхен 1972, когато е знаменосец на националната си делегация. Завършва на пето място и отново печели симпатиите на публиката с атрактивна игра в тежка категория.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.