Начало Други Представяне на книга събра олимпийските герои на България

Представяне на книга събра олимпийските герои на България

Представяне на книга събра олимпийските герои на България
0

Уникално по рода си събитие се проведе днес. Внушителен брой олимпийски шампиони и медалисти се събраха на едно място, а поводът бе официалното представяне на книгата „България на Олимп“. Луксозното издание е в обем от 400 страници и е събрало най-сладките моменти и велики постижения в българския спорт и Олимпийските игри.

Автори са спортните журналисти Владимир Памуков и Тодор Шабански, а за богата снимкова илюстрация се е погрижил Бончук Андонов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев и LAP.bg

На стилна церемония в столицата няколко поколения златни, сребърни и бронзови медалисти от Летни и Зимни олимпийски игри си дадоха емоционална среща. Точно 30 шампиони пристигнаха от различни точки на страната, а останалите наши призьори бяха около 100. Много от тях бяха представители на бойни спортове, основно борба и бокс. Всички герои на българския спорт получиха по един екземпляр на книгата, като бяха викани поименно на сцената.

България има 224 медала от Олимпийски игри, които ни нареждат сред първите 25 нации в класацията по спечелени отличия за всички времена.

Авторите на „България на Олимп“ обявиха, че над половината от тиража ще се предостави безвъзмездно на олимпийските ни федерации, БОК, медиите, призьорите и други институции, свързани с родния спорт. На пазара ще се пусне ограничен тираж за ценители, като част от приходите ще се предостави на Българската спортна федерация за деца и младежи в риск.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.