Начало Други Преустановяват спортните мероприятия за лица до 18-годишна възраст

Преустановяват спортните мероприятия за лица до 18-годишна възраст

Преустановяват спортните мероприятия за лица до 18-годишна възраст
0

С два месеца ще се удължи епидемичната обстановка в България, считано от 1-ви декември до 31-ви януари. На базата на това решение се въвеждат и временни противоепидемични мерки от 27-ми ноември (петък) до 21-ви декември (понеделник).

Това стана ясно след брифинг на Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазвването.

Спортните мероприятия ще продължат да се провеждат, но без публика. Всички спотни състезания и тренировъчни мероприятия за лица до 18-годишна възраст ще бъдат преустановени до 21-ви декември тази година.

„Преустановяват се всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер до 18-годишна възраст, с изключение на международните състезания, които са започнали към дата на влизане в сила на тази заповед.

„Всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица над 18-годишна възраст и международните състезания се провеждат без публика. Преустановяват се посещенията във фитнес центровете“, каза Ангелов.

Парковете остават отворени за посещения. Мерките ще влязат в сила от 27.11.2020 г. вечерта и ще продължат до 21.12.2020 г.