Начало Други Кралев: Не очаквам международен спорт до октомври (ВИДЕО)

Кралев: Не очаквам международен спорт до октомври (ВИДЕО)

Кралев: Не очаквам международен спорт до октомври (ВИДЕО)
0

200 елитни български спортисти са тествани за COVID-19 и всичките резултати са отрицателни. В интервю за предаването „BOEC.BG“, което ще бъде излъчено днес по Bulgaria ON AIR, министъра на спорта Красен Кралев разкри как са осигурени те.

„Има достатъчно средства по програмите за олимпийска подготовка, които покриват разходите по теста. След месец сигурно отново ще им направим тест. Оттук натакък и през следващата година ще трябва да се следи състоянието им изключително от близо“, заяви министър Кралев.

Предвид постепенното отпускане на противоепидемичните мерки, министър Кралев апелира родните спортисти да бъдат внимателни.

„Аз се опитвам максимално бързо да направим така, че да се допусне практикуването на всички видове спортове. Но все пак трябва да сме изключително внимателни, защото, както страната ни се намира в добро състояние към момента, ако прекалено бързо отхлабим мерките, може да се стигне до един втори пик, който може да бъде тежък и фатален за икономиката“, посочва министърът.

А кога да очакваме подновяване на международния спортен календар?

„Аз лично не очквам международен спорт преди октомври-ноември. Виждате една държава като Франция, която е световна сила във всеки един спорт, тя забрани тотално спортните дейности на нейна територия до септември месец и така нейните спортисти не могат да се готвят.“

Цялото интервю може да гледате в неделя, 17-ти май, от 19:00 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.