Начало Други Шефът на световното айкидо с международен семинар в България

Шефът на световното айкидо с международен семинар в България

Шефът на световното айкидо с международен семинар в България
0

Президентът на Международната федерация по айкидо (IAF) сенсей Кей Изава провежда международен семинар на базата на родната централа в Дианабад. В него, освен айкидоки от България, участие вземат още представители на Унгария, Сърбия и Македония, както и ръководствата на федерациите на тези държави.

Кей Изава е у нас по покана на президента на Българската айкидо федерация Пламен Юруков.

„За мен е удоволствие отново да бъда в България. Виждам много познати лица, но и нови айкидоки. Използвам случай да поздравя сенсей Пламен Юруков за избора му за член на Управителния съвет и ковчежник на Европейската федерация. Вярвам, че това ще даде допълнителен тласък на айкидо в региона“, заяви преди началото на семинара Кей Изава.

„За разлика от други семинари, този стартира с духовната част на айкидо и преминава отвъд усъвършенстването на техниките. Пожелавам успешен семинар на всички и да си тръгнем още по-обогатени от голямото познание, което сенсей Изава носи със себе си“, каза при откриването на събитието Пламен Юруков.

Сенсей Кей Изава е роден през 1949 г. във Фукуока (Япония). Започва да се занимава с айкидо през 1969 г. От  януари 2006 г. до април 2012 г. е  генерален секретар на Международната федерация по айкидо. Избран е за председател през 2016 г.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.