Начало Други Слави Бинев на важна среща със зам.-министъра на спорта на Иран

Слави Бинев на важна среща със зам.-министъра на спорта на Иран

Слави Бинев на важна среща със зам.-министъра на спорта на Иран
0

Председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев продължава с важните срещи по време на визитата си в Техеран.

Бинев беше приет от заместник-министърът на спорта на Иран Махди Алинеджад в присъствието на Мухамад Пуладгар – президент на Иранската таекуондо Федерация. По нейна покана българският национален отбор в момента е на лагер в азиатската страна.

Основна тема на разговор беше задълбочаването на сътрудничеството между България и Иран в сферата на спорта и в частност – таекуондо.

Родните бойци са на лагер вече втора седмица в Иран и продължават участитето в турнира „Супер Лига“.

Представителите ни постигнаха две победи от пет срещи в приятелския мач с „K-A-N team“. Състезателите на този отбор заемат една от челните позиции в класирането. Надпреварата се провежда за 4-та поредна година събира най-елитните състезатели от Иран.

Александър Джоржев донесе единия успех с категоричното 33:13, а с 13:6 Даниел Ладжев постигна втора победа за България. Кристиян Златев и Теодор Здравков загубиха след достойно преставяне, Митко Джорджев беше спрян от контузия.

Делегацията ни в Иран отчита огромен медиен интерес от местните журналисти.

Снимки: Българска федерация по таекуондо

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.