Спечелихме първи медали от Европейското първенство по таекуондо | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Други Спечелихме първи медали от Европейското първенство по таекуондо

Спечелихме първи медали от Европейското първенство по таекуондо

Спечелихме първи медали от Европейското първенство по таекуондо
0

Още в първия ден на Европейското първенство по таекуондо ITF, представителите ни вече грабнаха четири медала. На шампионата в Римини (Италия) злато при момичета до 50 кг завоюва Мелиса Салим, а по едно сребърно отличие спечелиха Любомир Дракалийски (момчета до 40 кг), Кристияна Тодорова (момичета до 45 кг) и Цветелина Георгиева (момичета до 55 кг)

“Отлично начало за нашия отбор. Медалите при децата винаги са с по-особена тежест, защото това е бъдещето на нашия спорт и за тях е много важно да започнат състезателната си кариера с отличие от голям форум. Тази година на Европейското, тук в Римини, конкуренцията е изключително силна във всички възрастови групи и дисциплини. Днес очакваме още отличия при юноши и девойки, но важното е, че всички са здрави и се раздават във всяка спаринг среща”, сподели президентът на БФТаекуон-до ITF Марио Богданов.

По програмата на първенството до 18:00 часа ще бъдат спарингите при деца, юноши и девойки, а след това са и първите срещи при мъжете и жените в леките категории. На първенството участват 745 състезатели от 25 държави. България е представена от 78 таекуондисти.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. Създател е на блога "Кът за размисъл" в набиращата сила платформа Razmisul.net. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.