Начало Други Спечелихме първи медали от Европейското първенство по таекуондо

Спечелихме първи медали от Европейското първенство по таекуондо

Спечелихме първи медали от Европейското първенство по таекуондо
0

Още в първия ден на Европейското първенство по таекуондо ITF, представителите ни вече грабнаха четири медала. На шампионата в Римини (Италия) злато при момичета до 50 кг завоюва Мелиса Салим, а по едно сребърно отличие спечелиха Любомир Дракалийски (момчета до 40 кг), Кристияна Тодорова (момичета до 45 кг) и Цветелина Георгиева (момичета до 55 кг)

“Отлично начало за нашия отбор. Медалите при децата винаги са с по-особена тежест, защото това е бъдещето на нашия спорт и за тях е много важно да започнат състезателната си кариера с отличие от голям форум. Тази година на Европейското, тук в Римини, конкуренцията е изключително силна във всички възрастови групи и дисциплини. Днес очакваме още отличия при юноши и девойки, но важното е, че всички са здрави и се раздават във всяка спаринг среща”, сподели президентът на БФТаекуон-до ITF Марио Богданов.

По програмата на първенството до 18:00 часа ще бъдат спарингите при деца, юноши и девойки, а след това са и първите срещи при мъжете и жените в леките категории. На първенството участват 745 състезатели от 25 държави. България е представена от 78 таекуондисти.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.