Начало Други Таекуондото въвежда категории по височина, вместо килограми

Таекуондото въвежда категории по височина, вместо килограми

Таекуондото въвежда категории по височина, вместо килограми
0

В изцяло нов вид категории ще бъдат разпределени таекуондистите, които ще участват на предстоящото Открито първенство за кадети в Турция.

Това потвърди Европейската централа на Световното таекуондо, което организира събитието за 7-ма поредна година. Състезанието е насрочено за 5-ти февруари и то ще бъде първото официално първенство, което да тества новата система.

Причината за въвеждането на категории по височина, вместо досегашните теглови, е здравето на участниците, които въпреки крехката си възраст „се подлагат на мъчителни отслабвания дни преди състезанията“.

„Голяма част от младите таекуондисти страдат от процеса по сваляне на килограми и влизане в категория заради необразовани треньори и родители“, се казва в официалната позиция на евро централата.

Откритото първенство в Турция ще бъде второто състезание под егидата на Европейското таекуондо, в което участниците ще се разпределят по височина, а не по килограми. През 2019 г. за пръв път това се случи на Европейското първенство за кадети в Испания.

Всяка дивизия ще има максимално позволено тегло.

„Нашата главна цел е здравето на таекуондистите“, заяви презиентът на Световното таекуондо д-р Чунгуон Чо.

„Затова дадохме зелена светлина за развитие и разработка на категории по височина, за да има още по-голямо равенство между участващите.“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.