Начало Други Таекуондистът ни Денис Димитров оглави световната ранглиста

Таекуондистът ни Денис Димитров оглави световната ранглиста

Таекуондистът ни Денис Димитров оглави световната ранглиста
0

Няма невъзнаграден труд. Това мото усети и младата ни надежда в олимпийското таекуондо Денис Димитров, който след страхотните си успехи в последните състезания, днес научи много добра новина. Рицаря е оглавил временното класиране в световната ранглиста при кадетите в категорията си – 53 кг. Това показва справка в най-голямата таекуондо база данни – TAEKWONDODATA.

Националът на България измества от лидерската позиция дори световния шампион от Русия – Рамазан Рамазанов. Състезателят на клуб „Херея“ събира 49,25 точки – с цели 7 от Рамазанов. Успехите на Денис в последно време са от турнирите G-Class – в Ларнака, Марибор, Хамбург, София и Инсбрук, а преди по-малко от седмица спечели сребро от Световното първенство в Узбекистан. От началото на годината Рицаря има 5 първи места и 2 бронза. Той триумфира и на Мултиевропейските игри в София.

Димитров и треньорите му Ангел Кирчев и Станимир Лазаров ще бъдат наградени от председателя на родната федерация Слави Бинев. Това ще се случи на церемония във вторник, 13-ти август, на която ще присъстват и първите двама български медалисти от световно първенство за кадети (през 2017 в Египет – световният шампион Александър Джорджев и бронзовият медалист Кристиян Златев).