Начало Бокс Боксьорът с огромно сърце

Боксьорът с огромно сърце

Боксьорът с огромно сърце
0

На този ден през 1988 година е роден поставеният под №1 в ранглистата (тежка категория) на списание „The Ring“. Той е бивш световен шампион, завърнал се от тежка депресия, съчетана със зависимост към алкохол, храна и опиати. Веселяк и шегаджия, вечно подценяван от съперниците си и критиците. Певец. Артист на ринга и извън него.

Тайсън Фюри.

Как успява да съчетае всички тези образи в един… навярно и той самият не знае. За някои е „Крал на циганите“, други го намират за цирков артист и палячо. Бяга от големите, пращат му леки съперници – шофьори на Uber… или пък е шампионът на народа, най-добрият в тежка категория в момента. Навярно истината е някъде посредата.

twitter.com

Фюри от малък изненадва всички. Буквално.

Появява се на бял свят 3 месеца преждевременно. Тежи около половин килограм! Лекарят привиква баща му Джон, уличен боксьор – шампион в битктие с голи ръце, и му дава съвет да не тъгува дълго. „Няма шанс“, твърди докторът. Но още педя човек, малкият Тайсън удивява всички и след време килограмите му дори наброяват 170.

Това се случва, когато го отписват за пореден път – 27 години по-късно. Навремето се събира в една човешка длан, а сега тази длан е пълна единствено с вредна храна и пиячка. Живот!

Но Тайсън Фюри отново го прави.

Снимка: БТА

Британецът се завърна на ринга и оцеля. Точно така, оцеля срещу брутален нокаутьор с 98% завършени мачове преди последния гонг. На негова територия, а видяхме колко е важна домашната публика в бокса. Към теб гледаме, Антъни. Рожден ден днес има певецът.

Който не пропуска да поздрави с микрофон в ръка любимата си. Или някой репортер.

Да интервюира местното население. Задавайки им прост въпрос: „Знаете ли кой е Дионтей Уайлдър?“.

twitter.com

А след това стана.

Тайсън Фюри се изправи на крака след удар, който все още можем да чуем как отеква някъде из Алабама. В съня на „Бронзовия бомбардировач“, чиято бомба попадна право в целта, но не я порази.

От 31 години британецът е на този свят и не спира да оцелява, да изненадва, да влага огромното си сърце във всяко начинание.

Вече нямаме търпение да го видим отново срещу Уайлдър. Ще почакаме още – до следващия февруари. Но си заслужава.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.