Начало Бокс Да те уволнят, защото си вършиш работата
1

Да те уволнят, защото си вършиш работата

Да те уволнят, защото си вършиш работата
1

Популярният боксов мениджър Лу Дибела се оплака, че бил принуден да прекрати взаимоотношенията си с Дионтей Уайлдър, защото се е опитал да си свърши работата.

Промоутърът работи с „Бронзовия бомбардировач“ от 2015 г. до 2018 г., но двамата се разделиха след равенството на боксьора с Тайсън Фюри. Дибела разказа как се е опитал да уреди мач на американеца с Антъни Джошуа, като за целта е предприел смел ход, който впоследствие му е коствал работата. В началото на 2019 г. преговорите за потенциален двубой между двамата шампиони са в много ранна фаза, а на сцената се появява американската компания DAZN, която иска да организира и излъчва двубоя. Проблемът е, че PBC на Ал Хеймън, за която работи Дибела, си сътрудничи в САЩ единствено с каналите на „Шоутайм“ и „Фокс“. В опит да приближи двете позиции, Дибела урежда среща между себе си, Уайлдър Хеймън и съветника на боксьора Шели Финкъл, за да разговарят с президента на DAZN Джон Скипър относно възможността да работят с тях по двубоя срещу Джошуа.

„Професионалните ми взаимоотношения, като промоутър, с Дионтей Уайлдър и работата ми с екипа му приключиха в мига, в който уредих срещата с DAZN, което е перверзия. Какво съм направил? Опитах да говоря с всички на пазара и да дам най-доброто от себе си, за да може човекът, за когото ме е грижа, да получи възможно най-много пари. Не е ли точно това моята работа“, оплака се Дибела пред iFL TV.