Начало Кикбокс и муай тай Поглед в миналото: Знаменитата победа на Урагана Смит над Роб Каман

Поглед в миналото: Знаменитата победа на Урагана Смит над Роб Каман

Поглед в миналото: Знаменитата победа на Урагана Смит над Роб Каман
0

В зенита на кариерата си Петер Смит е от най-опасните холандски бойци. Контузия в глезена обаче слага край на пътя му при професионалистите, а на 15 август 2005 година е прострелян и загива в Ротердам. Убийците му получават едва 15 години затвор, въпреки че отнемат по жесток начин човешки живот.

Друг представител на Ниската земя – Петер Артс, е сериозно потресен от трагичната вест. „Холандския дървосекач“ се възхищава на Смит. Почита паметта му, като излиза на ринга с шорти с надпис „Почивай в мир Петер Смит“.

„Урагана“ започва да тренира киокушин, когато е на 16. Добива популярност и с битките си в кикбокс и муай тай.

Съперничеството му с Роб Каман в началото на 90-те години е емблематично. 

Особено зрелищен е сблъсъкът им от юни 1990 година по правилата на фул контакт кикбокс. Мачът е за световната титла в полутежка категория в Токио, Япония. Смит грабва победата с нокаут в рунд №10:

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.